Stopniščni elementi

Ajda kermaika

Stopniščni elementi

Iz vaših ploščic vam po želji naredimo raznovrstne stopniščne elemente tako po funkciji, kot po obliki.

Lepljen stopniščni element z dvojnim robom

Poudarjen rob ploščice širine 3 cm.

Iz vseh vrst ploščic izdelamo element, ki je trenutno zelo v trendu, to je stopniščni element z dvojnim sprednjim robom. Vsi stiki na elementu so zlepljeni pod kotom 45 stopinj z dvokomponentnim epoksidnim lepilom, tako, da se lahko elementi uporabljajo za zunanja in notranja stopnišča. Stopnišče obloženo s temi elementi deluje zelo moderno in skladno.

Lepljen stopniščni element z enojnim robom (previs)

Stopniščni element s spodnjim robom v globini po želji naročnika.

Iz vseh vrst ploščic izdelamo element, kjer se sprednji rob zaključi s previsom v globini po želji naročnika. Stiki so spojeni pod kotom 45 stopinj in lepljeni z dvokomponentnim epoksidnim lepilom.

Protidrsni stopniščni element z INOX profilom

Obdelan sprednji rob ploščice in vgrajena dva Inox profila širine 4mm.

Iz vseh vrst ploščic izdelamo stopniščni element, ki mu po želji zaokrožimo sprednji rob, nalepimo stopniščni zaključek ali zlepimo sprednji dvojni rob, nato pa vgradimo dva inox profila, ki delujeta protidrsno, saj sta iz površine ploščice dvignjena za 0,5 mm. Element deluje zelo estetsko in je primeren tudi za reprezentativne objekte.

Stopniščni element s protidrsnim nanosom

Zaokrožen sprednji rob ploščice in nanešen protidrsni premaz.

Iz vseh vrst ploščic izdelamo protidrsni stopniščni element. Izdelek ima atest zavoda za grdabeništvo (ZAG), za kar imamo pridobljeno tudi slovensko tehnično soglasje. Po obdelavi sprednjega roba ploščice, možna je zaokrožitev roba, brušenje pod kotom 45 stopinj…, sledi nanos protidrsnega dvokomponentnega premaza v obliki več črt vzporedno s sprednjim robom. Ton nanosa je prilagojen barvi ploščice, je mehansko odporen, UV obstojen, odporen na atmosferilije.

Element je priporočljivo vgraditi na objektih kjer je potrebna povečana protidrsnost stopniščnih površin. Možna je tudi izvedba protidrsnega nanosa na ploščice, ki se vgradijo na klančine in dostopne rampe za invalide.

Stopniščni element z utorom

Zaokrožen sprednji rob in zarezan utor v ploščico.

Iz vseh vrst ploščic izdelamo stopniščni element z zaokroženim ali po želji obdelanim sprednjim robom in zarezanimi utori. Po obdelavi sprednjega roba zarežemo v ploščico štiri utore v skupni širini 6 cm in globine po želji naročnika.